Geëlektrocuteerde bloemen en bladeren

kirlianfotografie
Trillium

Robert Buelteman gebruikt een hele bijzondere techniek om foto’s te maken van bloemen en planten. Kirlianfotografie is een speciale manier van foto’s maken met behulp van elektriciteit en was een poosje populair in de jaren 30 van de vorige eeuw.

Buelteman is met deze techniek aan de slag gegaan om bloemen en bladeren te fotograferen. Een gevaarlijke klus waar je bovendien veel geduld voor moet hebben. Gelukkig zijn de foto’s die lukken wel heel bijzonder.

Doorzichtig

Buelteman gaat als volgt te werk: met behulp van een scalpel snijdt hij hele dunne plakjes van het blad of de bloem. Ze zijn dan bijna doorzichtig. Vervolgens plaatst hij het object in vloeibaar silicone, tussen een laag plexiglas en een laag blik. Dan zet hij de opstelling onder stroom, waarbij de elektriciteit via het blik en de silicone in het plantaardige materiaal terecht komt. Het moment dat de elektroden deze verlaten probeert hij te fotograferen. Het werk van Robert Buelteman is gebundeld in een boek met de titel Signs of Life.

klaVERTJES
‘Woodland Trio’
Wyethia Helenoides
Wyethia Helenoides of Ezelsoor
varensoort
Adiantum
fallen lichen
Korstmos
buckeye
Paardenkastanje
Brassica juncea
Sareptamosterd

Via: Designboom