Futuristische woning in 17e-eeuwse ruïne

Oud in nieuw

Oud en nieuw hoeven niet altijd te botsen. Lily Jencks Studio en Nathanael Dorent Architecture verwerkten de ruïne van een eeuwenoude Schotse boerderij tot een hypermoderne woning.

Van het oorspronkelijke gebouw is niet veel meer over dan een paar vervallen muren, maar voor de architecten was dat genoeg om als basis te dienen voor het nieuwe ontwerp. Het nieuwe huis bestaat uit drie lagen: de oude stenen, een buitenlaag van EPDM (een synthetische rubber) en een binnenkant van wit polystyreen en houten planken. Door het gebruik van deze, deels gerecyclede, materialen is het huis extreem goed geïsoleerd. En met de zonnepanelen op het dak zijn de bewoners zelfvoorzienend in de energie.

Ondanks dat het gebouw uit drie lagen bestaat, is het toch een geheel. Dat zie je mooi aan de binnenkant waar de golvende witte muren soms de oude stenen ontmoeten. Samen vormen ze een fijne plek waar oud en nieuw samen zijn gevoegd. Bovendien zal het magnifieke uitzicht altijd tijdloos zijn.

Oud in nieuw

Oud in nieuw

Oud in nieuw

Oud in nieuw

Oud in nieuw

Oud in nieuw

Oud in nieuw

Oud in nieuw

Oud in nieuw

Oud in nieuw

Oud in nieuw

Volg Mixed Grill op social media