Freaky concept cars

conceptcar

Op onze site vind je regelmatig een bericht over gave, nieuwe concept cars. Hier zie je bijvoorbeeld een gaaf modelletje van BMW. (Even zoeken met onze zoekfuncties op ‘concept car’ en je stuit nog op meer oogstrelende wagens.)

Concept cars zijn zogenaamde publiekstesters die een nieuwe styling of technologie laten zien aan het publiek. De ontwerpers kunnen ‘helemaal losgaan’ in hun ontwerp en concept cars zien er daarom ook vaak erg apart en futuristisch uit. We zetten hier een aantal bijzondere concept cars op een rijtje.

Ferrarri 512 S Modulo

Deze auto van Ferrari werd in 1970 gepresenteerd op de autosalon in Genève. Hij rijdt, maar vorm gaat hier duidelijk boven functie, of in ieder geval boven comfort. Naast de platte vorm van de auto is de glazen overkapping die opzij geschoven moet worden om in te stappen, een opvallend element.

Honda Fuya-Jo

conceptcar

Dit bizarre model werd getoond tijdens de Tokyo show van 1999. Speciaal ontworpen om feestgangers in te vervoeren. Met enorme speakers in de deur kunnen passagiers half zittend, half staand, al dansend hun gang maken naar de discotheek. Zelfs het dashboard ziet eruit als een draaitafel. Grappig? Ja. Verantwoord? Mwoah.

Volkswagen Aqua

conceptcar

Dit hovercraftconcept is ontworpen door de 21-jarige Chinese studente Yuhan Zhang. Speciaal ontworpen om het gevarieerde Chinese landschap te trotseren. Water, ijs, sneeuw, zand of de gewone weg, dit wagentje moet er met gemak overheen bewegen. Een wel heel speciaal off-roadmodel zo gezegd.

Fiat eye

conceptcar
Een ‘auto’ speciaal voor de singles uit de stad. In dit compacte vervoersmiddel verplaats je je in een soort cockpit over de weg. De Fiat Eye is gebaseerd op Segway-technologie en is een zogenaamde ‘slimme auto’; sensoren scannen de omgeving en met de mogelijkheid om spraakopdrachten te geven is de bestuurder van alle gemakken voorzien. De auto is elektrisch aangedreven.

Autosalon Parijs 2014

Concept cars èn spiksplinternieuwe ontwerpen bekijken die binnenkort de weg op gaan? De tweejaarlijkse Autosalon van Parijs staat weer op de agenda. In de Expo Porte de Versailles onthullen uiteenlopende automerken tussen 4 en 19 oktober hun allernieuwste modellen. Er zijn modellen die hun debuut maken (o.a. Ford Edge), modellen die vernieuwd zijn (BMW X6, het oude model vind je hier) en modellen die slechts een facelift hebben ondergaan (o.a. Audi A7). Voor 14 euro ben je binnen op deze drukbezochte beurs.

Volg Mixed Grill op social media