Ferrari 250 GTO voor een schijntje verkocht

rode sportwagen

Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze een Ferrari hebben gehad? En hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze er ooit een hebben verkocht? Niet veel mensen waarschijnlijk. Geen wonder dat het rode automerk zoveel geld oplevert. Vooral de zeldzame collectors items. Dat was wat de eigenaar van een zeldzame Ferrari 250 GTO Berlinetta ook dacht. Helaas viel dat even tegen. Op een veiling in Monterey, Californië, werd de beauty uit 1962 voor 28 miljoen dollar verkocht, zo’n 9 miljoen minder dan verwacht.

Het klinkt natuurlijk uitzonderlijk veel, 28 miljoen voor een oude Ferrari. Maar voor de klassieker, waarvan er maar 39 exemplaren op onze aardbol zijn, is dat nog een schijntje. Helemaal wanneer je je realiseert dat een fanatieke verzamelaar vorig jaar bijna 39 miljoen dollar overhad voor een Ferrari 250 GTO. Vroeger werd deze Ferrari vooral tijdens races ingezet. Nu zal de eigenaar er waarschijnlijk alles aan doen om te voorkomen dat zijn geliefde auto tijdens een race wordt gebruikt. Waarschijnlijk krijgt het rode racemonster een mooi plekje in een al bestaande verzameling. Af en toe mag ze eruit om een ritje op de racebaan te maken. Hopelijk heeft de trotse eigenaar een goede autoverzekering afgesloten.

Het is geen toeval dat de Ferrari 250 GTO Berlinetta in vroeger tijden vooral voor races werd ingezet. Al sinds het allereerste begin van de Formule 1 in 1950 neemt Ferrari deel aan het racecircuit. In 1951 won het automerk de eerste grote prijs en in 1952 werd ze wereldkampioen. Inmiddels zien de raceauto’s van Ferrari er heel anders uit dan de klassiekers uit 1962. Toch blijft de felle rode kleur altijd overheersen, zoals een echte Ferrari betaamt.

Dit bericht is een advertorial voor United Consumers.

Volg Mixed Grill op social media