Stem op de beste vrouwen in de muziek met de Female 2020

Female 2020

Er is het laatste jaar veel gesproken over vrouwen in de muziek. Vandaar dat er nu de Female 2020 is, een lijst met alleen maar vrouwelijke artiesten. En jij mag bepalen wie er in de lijst komt te staan!

Recentelijk bleek dat nog geen 10% van de nummers in de Top 2000 van vrouwelijke artiesten is. Ook in de programmering op radio, televisie en op festivals blijven vrouwen achter. Deskundigen en minder deskundige types komen met allerlei verklaringen, maar daar zit geen bevredigend antwoord tussen.

Stemmen

Vandaar dat er nu de Female 2020 in het leven is geroepen. Dit moet uit gaan groeien tot het ultieme eerbetoon aan vrouwen in de muziek. En het is tevens het bewijs dat er wel degelijk enorm goede vrouwelijke muzikanten zijn. Stemmen gaat aan de hand van een lijst met 3333 geselecteerde nummers met daarbij de mogelijkheid om ook eigen keuzes in te sturen.

De lijst met 3333 liedjes is ook te vinden in Spotify en is meteen een heerlijke luistertip. We hoorden de afgelopen uren onder andere het frisse talent Nana Adjoa, de avant-garde composities van Holly Herndon, het bijna vergeten Cansei de Ser Sexy en grote namen als Aretha Franklin of Eurythmics.

Luister en stem je mee?

 

Volg Mixed Grill op social media