Facebook gaat Reactions toevoegen aan reacties

zeg het met een smiley

Een dislike-button is er nooit gekomen, maar in 2015 voegde Facebook de Reactions toe aan hun software. Vanaf deze week zijn deze emoji’s ook te gebruiken in reacties.

De Reactions is een manier om wat extra betekenis te geven aan je reactie of die van een ander. Waar je vroeger alleen op een duimpje kon klikken heb je nu de keuze uit 6 symbolen. Eerst kon je die alleen gebruiken als reactie op een bericht op je tijdlijn, maar nu ook bij de reacties eronder.

Emoji met tranen

Een goed voorbeeld van het gebruik van de Reactions is bijvoorbeeld als iemand slecht nieuws brengt en jij wil laten weten dat je onder de indruk bent. Vroeger kon dat alleen met een duimpje omhoog, wat nogal misplaatst aanvoelde. Nu kan dat ook met een emoji met tranen, een boze emoji of door de afzender een hartje te sturen.

Het klinkt voor een buitenstaander misschien wat banaal, maar de emoji is nu eenmaal een manier geworden waarop we anno 2017 communiceren. Je zou zelfs kunnen zeggen dat onze taal en ons alfabet hiermee zijn uitgebreid.

Volg Mixed Grill op social media