Nieuwe entree van het Victoria and Albert Museum heeft een Nederlands tintje

Victoria and Albert Museum

Het Victoria and Albert Museum in Londen heeft sinds kort een entreeplein met daaronder een nieuwe expositieruimte. Het ontwerp is afkomstig van de Britse architect Amanda Levet van AL_A.

Het plein is te vinden achter een zuilengalerij aan Exhibition Road. Loop je onder de zuilen door dan kom je op een plek die doet denken aan een Italiaanse piazza. Dit komt door de statige gebouwen eromheen en vooral door de witte tegels op de vloer. Deze 11.000 porseleinen tegels zijn met de hand gemaakt door Koninklijke Tichelaar Makkum.

Als je goed kijkt, zie je dat er subtiele kleurverschillen zijn in de tegels. Zo reflecteert de vloer de constructie van de ruimte onder het plein. Via glazen panelen kun je deze vanaf het plein bekijken. Deze nieuwe ruimte onder de grond voegt 1000 vierkante meter extra expositieruimte toe aan het Victoria and Albert Museum.

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum

Foto’s: Hufton+Crow