Beleef het spectaculairste gebouw van Hamburg in Amsterdam

De Elbphilharmonie in Hamburg

In januari wordt in het Duitse Hamburg de Elbphilharmonie geopend. Dit indrukwekkende concertgebouw wordt de blikvanger van de stad. In het kader van de opening vindt er een internationale roadshow plaats. Volgende week is Amsterdam de standplaats. In het Muziekgebouw aan ’t IJ kun je alvast een bijzonder voorproefje van het gebouw krijgen.

Wereldwijd zal in meer dan 10 steden de 4 meter hoge maquette van de Elbphilharmonie worden getoond. Aan de hand van beelden, muziek en animaties kunnen de bezoekers alvast kennismaken met het nieuwe concertgebouw. Door middel van speciale audiostations is alvast de veelzijdige programmering te beluisteren. Om ook de akoestiek van het gebouw kunnen ervaren, is een origineel fragment van de ‘witte huid’ meegekomen uit Duitsland. Dit is de wand- en plafondbekleding van de grote zaal. In totaal zijn er straks 3 concertzalen, die op het gebied van akoestiek tot de beste ter wereld moeten gaan horen.

Opvallende architectuur

Het spectaculaire gebouw, dat ontworpen is door het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron, zal een nieuw aantrekkingspunt worden voor bewoners en bezoekers van Hamburg.  In een eerder artikel schreven we al over de architectuur en de invulling van het bouwwerk.

Elbphilharmonie in Hamburg

Miljoenenstad Hamburg

De bouw van de Elbphilharmonie heeft plaatsgevonden in het kader van HafenCity, een ambitieus ontwikkelingsproject voor de binnenstad van Hamburg. Er heerst in de omgeving rondom het concertgebouw een sfeer van internationale allure. Het gebied is volop in ontwikkeling. Net als in de rest van de stad smelten ruwheid en schoonheid hier samen. Traditie en moderniteit wisselen elkaar af. En overal is water. Wist je dat een vijfde deel van het gehele stadsoppervlak uit water bestaat? Dat maakt Hamburg tot een bijzonder groene stad. In Hamburg wonen inmiddels 1,8 miljoen mensen. De stad is onderdeel van één van de economisch sterkste en welvarendste regio’s van Europa. De levenskwaliteit is hoog en er heerst een rijk cultureel leven. Geen wonder dat Hamburg steeds populairder wordt als reisbestemming.

Zin gekregen om alvast de sfeer van Hamburg te proeven en de Elbphilharmonie te ervaren? Van donderdag 13 tot en met maandag 17 oktober kun je gratis een bezoek brengen aan het Muziekgebouw aan ’t IJ om de maquette te bewonderen.

Muziekgebouw aan ’t IJ
Piet Heinkade 1
Amsterdam
Openingstijden: 12:00 tot 22:00 uur

 

 

Volg Mixed Grill op social media