Effio lanceert sokkenlijn geïnspireerd op William Morris

Effio Sir Morris

Het Nederlandse merk Effio staat bekend om hun stijlvolle herensokken van hoge kwaliteit. Het sokkenhuis gelooft dat het verschil ‘m zit in de details, want hier wordt het onderscheid gemaakt tussen het gangbare en het doordachte. De nieuwste sokkenlijn is zeker weer doordacht te noemen. In navolging van William Morris creëerde Effio namelijk een imaginaire wereld van natuurlijke harmonie en symmetrie.

Sir William Morris (1834-1896) was een belangrijke kunstenaar, (textiel)ontwerper, schrijver en utopisch denker uit Londen. Hij wordt algemeen gezien als de grondlegger van het fantasy-genre. Verder was hij de belangrijkste vertegenwoordiger van de arts-and-craftsbeweging in Engeland. De nieuwe sokkencollectie van Effio is precies wat Morris voor ogen had kunnen hebben. De ontwerpen van prachtige kleurencombinaties met bloemen en vogels lijken op kleine fantasiewerelden. Bovendien kunnen deze sokken worden gezien als dagelijks gebruiksvoorwerpen die zijn verworden tot kunst, maar daarbij hun oorspronkelijke vorm en functie niet zijn verloren.

Ambachtelijke sokken

Volgens Morris moest kunst behalve mooi ook nuttig zijn. Hij hechtte daarbij veel waarde aan ambacht. Door de industriële revolutie kwamen er allemaal lelijke en goedkope massaproducten op de markt. Daar werd de wereld volgens Morris niet mooier van. Schoonheid en ambachtelijkheid gingen volgens hem hand in hand. En ook aan die voorwaarde voldoet Effio. Hun prachtige sokkencollecties zijn het resultaat van Italiaans ambacht en handwerk van de familie Bertoletti uit Milaan.

Dutch Design, Made in Italy

De in Nederland ontworpen collecties worden met chirurgische precisie gebreid op de imposante breimachines van de Bertoletti’s. Al meer dan een halve eeuw hebben zij ervaring met het leveren van sokken van exclusieve kwaliteit. De sokken van Effio zijn van hoogwaardig katoen en altijd met extra lengte en een naadloze voet. De katoengaren zijn vrij van schadelijke stoffen, want er wordt rekening gehouden met het milieu.

De verhalen van Effio komen voort uit verwondering over het alledaagse. Ze zien iets, verwonderen zich en vertalen het naar een sokontwerp. In het ontwerp zoeken ze naar een balans van zorgvuldige kleurencombinaties, grafische patronen en duurzame stofsamenstellingen. Dit geldt ook voor de collectie ‘William Morris’ die nu online verkrijgbaar is en via geselecteerde verkooppunten.

Effio Sir Morris

Effio Sir Morris

Effio Sir Morris

sokken van Effio

Effio Sir Morris