Eens wat anders doen in Londen?

Londen is met een vliegtijd van minder dan een uur de ideale bestemming voor veel Nederlanders die een weekend naar een absolute wereldstad willen. Maar wat kan je er doen als je de grote attracties al eens gezien hebt?

Natuurlijk is dit de tijd waarin veel bezoekers naar Londen komen om de kerstsfeer te proeven. Aangezien aan de andere kant van de zee geen Sinterklaas langskomt, is het Verenigd Koninkrijk nu al in de ban van kerstlichtjes en kerstmarkten. Bijvoorbeeld op de bekende winkelstraten als Piccadilly Circus, Regent Street en Bond Street, maar ook in het winters gedecoreerde Hyde Park.

Maar Londen is niet voor niets een wereldstad: er is altijd wat anders te doen. Bezoek daarom eens The City van Londen, het centrum van de financiële wereld, of: het Wall Street van Londen. Door de middeleeuwse opzet van de straten aan de ene kant, en de vibe van de internationale financiële markten aan de andere kant, zie je oud en nieuw op één plek samenkomen.

300.000

Om in The City mee te kunnen praten met een van de 300.000 medewerkers die er dagelijks komen, en er een klein beetje onderdeel van te worden, kun je zelf ook leren hoe je een stap kunt zetten in die wereld. Lees reviews over hoe je succesvol kunt handelen, leer enkele tips en strategieën, en kijk wat je kunt winnen bij brokers geregistreerd op de London Stock Exchange.

In The City zijn maar liefst 255 banken gezeteld met als bekendste de Bank of England (uit 1694!) met de ongelofelijke voorraden goud. Bij de Bank of England — ook wel de ‘Old Lady’ of Threadneedle Street genaamd — kun je een museum bezoeken waar je meer leert over handel en de financiële wereld. Toegang tot het museum is helemaal gratis.

The Square Mile

Hoe groot de reikwijdte van The City internationaal gezien ook is, in real life is alles op tien tot vijftien minuten wandelen te bereiken, waardoor The City ook wel The Square Mile wordt genoemd. Op welke plek je ook bent, binnen vijf minuten ben je bij een metrostation.

Naast de Bank of England is er meer moois in het zakelijke centrum. Tegenover de bank vind je de Royal Exchange, uit 1571. Nu een pand met kantoren, mooie shops, cafés en restaurants. Vergeet ook niet de architectonische hoogstandjes van de vele immense gebouwen en de St Paul’s Cathedral. Met een bezoek aan The City zie je op een klein oppervlakte een plek die internationaal een immense invloed heeft.

hartje Londen

Volg Mixed Grill op social media