Een leven zonder smartphone of tablet

social media

Removed is de naam van een fotoserie van Eric Pickersgill. Deze bestaat uit ogenschijnlijk doodnormale foto’s waarop hij vervolgens smartphones en tablets verwijderde.

Het idee voor het maken van deze serie ontstond toen Pickersgill een bezoek bracht aan een café in het stadje Troy in de staat New York. Hij ziet daar een gezin dat bestaat uit een vader, moeder en twee dochters.

Niemand heeft contact met elkaar

Vader en dochters kijken bijna alleen op het scherm van hun telefoon, terwijl moeder naar buiten staart. Niemand heeft contact met elkaar. Deze aanblik maakte Pickersgill verdrietig en hij besloot een confronterende serie foto’s te maken.

Op de foto’s zie je mensen, vaak familie of vrienden, die alleen oog voor hun smartphone hebben, maar juist dat apparaat is onzichtbaar gemaakt op de foto’s. Wat rest is de lege blik van iemand die naar het niets staart. Als je dan vervolgens ziet in wat voor setting dit alles is, krijg je helemaal een treurig gevoel.

Een vergelijkbaar thema is te zien in de fotoserie Idiot Box van Donna Stevens waarin je portretten ziet van kinderen die televisie kijken.

social media

social media

social media

social media

social media

social media

social media

social media

social media

Volg Mixed Grill op social media