Dusk kleurt met het daglicht mee

Dusk- Lu Yicong - Allocacoc

DesignNest, onderdeel van het innovatieve bedrijf Allocacoc, is wederom een mooie campagne gestart op Kickstarter. Ze hebben Dusk ontwikkeld, een bijzondere klok met een minimalistisch ontwerp, die zich qua kleur aanpast aan de tijd van de dag.

Dusk komt uit de koker van ontwerper Lu Yicong. Hij bedacht de klok die continu van kleur verandert gedurende de dag. In de ochtend is de klok lichtgrijs en naarmate de dag vordert wordt het uurwerk steeds donkerder. Uiteindelijk eindigt de dag met een klok in een nachtelijk zwarte tint. Wat ook bijzonder is, is dat de klok niet alleen qua kleur verandert, maar ook qua doorzichtigheid. Bij het ontwaken in de ochtend is de wijzerplaat licht en transparant en ‘s avonds bij het naar bed gaan is ie donker en ondoorschijnend.

Natuurlijke eenvoud

De klok heeft een minimalistisch design dat is geïnspireerd op de eenvoud van de natuur. Het monochrome uiterlijk van Dusk is bovendien erg rustgevend voor de ogen. De klok is verder gemaakt met het idee dat design continu in beweging en aan verandering onderhevig is. Het resultaat is een tijdloze klok die doorlopend transformeert.

Daglicht verandert steeds

Mensen zijn zich redelijk bewust van de tijd. Door buiten naar de positie van de zon te kijken, kunnen we het tijdstip van de dag ongeveer inschatten. Dusk werkt ook op deze manier. De kleur van de klok matcht met de veranderingen in de lucht buiten. Ook als je in een kamer bent zonder ramen ervaar je hierdoor de natuur. En als je motto ‘leef in het heden’ is, dan past Dusk helemaal goed bij je.

Visueel spektakel

Dusk is gemaakt van acryl en je kunt ‘m eenvoudig installeren. Het geheel werkt op slechts 1 AA-batterij en het is mogelijk om af te stemmen op elke tijdzone. De wijzerplaat heeft verder een diameter van 30 cm en de klok weegt 450 gram. Dusk is, zoals ze bij DesignNest zeggen, een visueel spektakel aan de muur van zonsopgang tot zonsondergang!

Geïnteresseerd geraakt in Dusk? Kijk dan voor alle details op Kickstarter. Nog tot 18 februari 2018 kun je meedoen aan het project.

Dusk- Lu Yicong - Allocacoc

Dusk- Lu Yicong - Allocacoc

Dusk- Lu Yicong - Allocacoc

Dusk- Lu Yicong - Allocacoc

Dusk- Lu Yicong - Allocacoc