Dit worden de kapsels voor mannen in 2016

haartrends voor 2016

In december mogen we alvast vooruitkijken naar de trends voor het komende jaar. Bijvoorbeeld de kapsels van mannen. Welke kapsels gaan in 2016 het modebeeld bepalen?

Mannen zullen in 2016 vaker naar de kapper gaan dan ooit. Deze trend is goed te zien aan de opkomst van de barbier in de laatste jaren. Waar vroeger de man vaak min of meer verplicht was om naar een kapper te gaan waar vooral vrouwen werden geknipt zijn er nu meer en meer echte mannenkappers waar je terecht kan voor de verzorging van je baard en voor een mooi nieuw kapsel.

Laat je inspireren door een van de volgende kapsels voor mannen.

Kuif met textuur

haartrends voor 2016
Kuif met textuur

De laatste jaren was vooral de pompadour erg populair. Deze achteroverkamde kuif krijgt in 2016 een opvolger in de vorm van een kuif met textuur. Met een goede wax maak je de kuif wat rommeliger dan bij een strakke pompadour. Met als gevolg een lekker nonchalant kapsel, dat je voor gelegenheden altijd wat netter kunt maken.

Boblijn voor mannen

haartrends voor 2016
De mannenbob

Avontuurlijke mannen laten in 2016 hun haar groeien. Daar begin je natuurlijk nu al mee. Een mooie lengte om je haar vervolgens te dragen is de bob. De lengte van je kapsel volgt hierbij je kaaklijn. Je hebt dan nog steeds lang haar, maar het ziet er niet zo wild en woest uit als bij een kapsel dat over je schouders valt.

Militaire look

haartrends voor 2016
Militaire look

Soldaten en dan vooral die op het witte doek zijn altijd al een inspiratie geweest voor mannenkapsels. Logisch want de soldaten uit Hollywood spelen natuurlijk vaak de rol van held. Dit keer zie je de militaire invloeden in extreem korte kapsels, maar in plaats van het hele hoofd te scheren met standje 1 of 2 van de tondeuze is het haar bovenop net even iets langer. Zo’n kapsel staat stoer en is makkelijk in het onderhoud. Het moet je echter wel staan. Dit kapsel past het best bij mannen met mooie lijnen in het gezicht als een opvallende kaaklijn en jukbeenderen. Bij twijfel vraag je natuurlijk je kapper om advies.

Een mooie scheiding

haartrends voor 2016
Strakke scheiding

Dit klassieke mannenkapsel is al een tijd populair en blijft dat ook in 2016. Dit kapsel staat het best als je dik haar hebt en is helemaal een hit als je haar uit zichzelf al in een scheiding valt. Het enige wat je kapper dan nog moet doen is de zijkant en achterkant lekker kort houden.

Laat de natuur zijn werk doen

haartrends voor 2016
Natuurlijke slag

Mannen met lef laten de natuur hun werk doen in 2016. Laat je haar eens groeien en kijk dan hoe het valt. Ga voor een lekker dikke bos met veel lagen en textuur. Mits je natuurlijk gezegend bent met een dikke bos natuurlijk. Als je samen met je kapper ontdekt hoe jouw haar op natuurlijke wijze valt zul je zien dat het onderhouden van dit soort kapsels veel minder werk is dan je denkt.

Bron

Volg Mixed Grill op social media