Dit is de nieuwe Xbox One

xbox one

Gisteravond is door Microsoft de nieuwe Xbox aangekondigd. Deze gaat door het leven als de Xbox One. Maar wat is er gisteravond allemaal verteld en aangekondigd? In dit artikel proberen we je zoveel mogelijk op de hoogte te brengen.

Xbox One
De Xbox One heeft een simpel zwart design. De binnenkant is wel wat specialer. Naast een 500GB harde schijf en een Wi-Fi ontvanger, beschikt de Xbox One ook over een Blu-ray speler. Door de krachtige binnenkant gaat de Xbox One in staat zijn om te multitasken.

specs

Het tv-scherm kan opgedeeld worden in meerdere vensters, waardoor je tijdens het film kijken of gamen ook een Skype-gesprek aan kan gaan. De Xbox One heeft een nieuwe versie van de Kinect-camera. De Kinect 2.0 is zelfs een vereiste voor de console, want de Xbox One gaat gebruik maken van stemcommando’s en swipe-bewegingen. Tijdens de presentatie kwam dit al op een ´Minority Report’-achtige manier in beeld. Zo konden verschillende vensters groter gemaakt worden met een handbeweging om ze daarna ook weer kleiner te maken. Door middel van stemcommando’s kon tijdens de presentatie naadloos tussen film, games, en televisie worden gewisseld.

De Xbox One gaat een echt multimedia-apparaat te worden. Tv kijken gaat ook mogelijk worden via Microsoft’s nieuwe console. Hoe dit in Nederland gaat werken en met welke providers is op dit moment nog een groot vraagteken. Tijdens de onthulling werden namelijk alleen maar Amerikaanse zenders getoond.

Controller
De Xbox One krijgt een nieuwe controller. Het ontwerp lijkt sterk op dat van de Xbox 360 controller, toch zijn er hier en daar vernieuwingen. Zo zit er een nieuw soort analoge sticks op, heeft hij een verbeterde D-Pad en zit er een interne batterij in de controller verwerkt. De handvatten zijn iets langer geworden, waardoor de controller nog comfortabeler in de hand zou liggen.

de nieuwe controller

Xbox Live
De online service van de Xbox zal qua abonnementswijze weinig veranderen. Er werd al verteld dat je huidige abonnement gewoon meegaat naar de Xbox One. Wat wel veranderd is het aantal servers. Het Xbox Live voor de Xbox One gaat draaien op 300.00 servers. Hierdoor kunnen alle gegevens worden opgeslagen op de Cloud van Microsoft. Ook zorgt deze hoeveelheid servers ervoor dat grote games met meerdere spelers mogelijk zullen zijn.

De aangekondigde games en meer
Tijdens de onthulling werd bekend gemaakt dat de Xbox One in het eerste jaar 15 exclusieve titels zal krijgen. Acht hiervan zullen volledig nieuwe series zijn. De laatste tijd zijn er al een hoop games aangekondigd voor de Playstation 4. Veel van deze games, zoals Battlefield 4 en Assassins Creed 4 komen ook naar de Xbox One. Toch zijn er gisteravond een aantal nieuwe games aangekondigd. Een kleine opsomming met beeldmateriaal:

Quantum Break

De nieuwe titel van Remedy, de maker van Alan Wake en de eerste Max Payne. Van Quantum Break zal ook een tv-serie komen. De game en serie zullen elkaar gaan beïnvloeden.

EA Sports toonde vier nieuwe sportgames waaronder FIFA 14. Wat zij lieten zien was de nieuwe engine waar de sportspellen op draaien: Ignite.

-Niemand minder dan Steven Spielberg verscheen ook nog even tijdens de persconferentie. Spielberg gaat samen met Microsoft werken aan een tv-serie rondt de Halo games.

Het lijkt misschien niet veel en dit klopt ook. Microsoft heeft voor de onthulling al vermeldt de games voor de E3 te bewaren. Microsoft houdt daar dit jaar een persconferentie op 10 juni.