Dit is de nieuwe Nike Air Max 2016

de nieuwe Air Max

Ieder jaar brengt Nike een nieuwe versie van de Air Max uit. Sinds een tijdje worden deze gewoon vernoemd naar het jaar. Daardoor heet het nieuwste model de Nike Air Max 2016.

In het verleden was het de zool waar de grootste verandering ten opzichte van de vorige editie te zien is. De Air-unit groeide en groeide. Maar sinds een paar jaar bestaat de zool voor het grootste deel uit lucht waardoor deze niet meer kan groeien. De zool ziet er zo spectaculair uit, maar tegelijkertijd is deze wel kwetsbaarder dan ooit, weet ik uit eigen ervaring.

Kabels

Door de luchtzolen lopen deze Air Maxen echt hemels lekker, maar zoals ik al hierboven schreef: daar zit dit jaar de vernieuwing niet. Daarvoor moeten we naar het bovenwerk van de sneaker. Daar zie je dat de Flyknit-kabels dikker zijn geworden en dat het voorste deel van de schoen minder naden heeft. Hierdoor zit de schoen nog lekkerder om je voet. Ook valt op dat de swoosh bij dit model over de voorvoet loopt.

De Nike Air Max 2016 is te koop vanaf 16 november.

de nieuwe Air Max

de nieuwe Air Max

Wil je weten hoe de oudere modellen van de Air Max er uitzagen? Bekijk dan het overzicht van elke Air Max die Nike ooit maakte.