DIIV covert Ballad of Big Nothing van Elliott Smith

Tijdens een sessie voor HERO Magazine speelde de band DIIV een fraaie cover van Elliott Smith. Dit leek mij een mooie reden om het met je over zowel DIIV als Elliott Smith te hebben.

DIIV heeft namelijk voor mij het beste album van de eerste maanden van 2016 maanden gemaakt en Elliott Smith is een all time favoriet van mij. Tijdens de sessie koos zanger Zachary Cole Smith voor de Ballad of Big Nothing van Elliott Smith’s ‘doorbraakalbum’ Either/Or. De tekst is, zoals wel vaker bij Smith, treurig en vol met (vage) verwijzingen naar drugs.

Prachtig

Nee, Elliott Smith maakte geen vrolijke muziek, maar het klonk allemaal wel heel prachtig. En bij DIIV is het precies hetzelfde. Ook hier zijn de teksten treurig en gaan ze over verslavingen en gebroken harten. De muziek van DIIV is wel wat anders dan de door The Beatles beïnvloede gitaarpop van Elliott Smith. Denk aan bands als The Cure, Wild Nothing en The War on Drugs. De video deed me trouwens denken aan Extreme omdat gitarist Colin Caulfield erg op Nuno Bettencourt lijkt. DIIV speelt begin april een paar keer in Nederland, gaat dat zien!

Hieronder nog wat om verder te luisteren.

DIIV

Elliott Smith