Deze lamp werkt 8 uur lang op een glas zeewater

lamp met zeewater

Een groep van drie Filipijnse wetenschappers heeft een lamp gemaakt die acht uur lang licht geeft en daarvoor alleen maar een glas zout water of zeewater voor nodig heeft.

De Filipijnen bestaat uit meer dan 7000 eilanden. Op sommigen is geen elektriciteit daarvoor is zo’n lamp erg handig. Ook zijn er in het land regelmatig natuurrampen als tropische stormen of vulkaanuitbarstingen, dan is het ook fijn als je een lichtbron hebt waar geen stroom voor nodig is. De lamp heeft ook een USB-aansluiting waarmee je bijvoorbeeld een telefoon kunt opladen.

Lange levensduur

De lamp werkt op zeewater of gewoon water met twee eetlepels zout. De opwekking van de stroom werkt min of meer hetzelfde als bij een batterij of accu, alleen komen er hier geen schadelijke stoffen vrij. Ook in de lamp zelf zitten geen schadelijke chemicaliën of brandbare stoffen. De lamp gaat bij dagelijks gebruik minimaal 6 maanden mee en bij zuinig gebruik zelf meer dan een jaar.

De ontwerpers van de SALt (Sustainable Alternative Lighting) willen de lamp eerst op de markt brengen in eigen land en daarna is pas de rest van de wereld aan de beurt.

lamp met zeewater

lamp met zeewater

lamp met zeewater

lamp met zeewater

Volg Mixed Grill op social media