Deze cassette speelt mp3’s

old school vs new school

Het cassettebandje brengt bij een hoop mensen sentimentele gevoelens los. Vooral de mixtape is iets wat in dit digitale tijdperk wordt gemist. Thurston Moore gaf er een prachtig boek over uit, maar een groep designers ging een stap verder. Ze creëerden een mp3-speler gecombineerd met een cassettebandje.

Het mooie en bijzondere van deze gadget stopt niet bij het design. Het apparaat zit vol met slimmigheden, die rechtstreeks zijn te herleiden naar hoe men cassettebandjes gebruikte. Om een voorbeeld te noemen: door met je vinger of een potlood in een van de gaten te draaien kun je vooruit spoelen. Door met je vinger in het andere gat te draaien kun je het apparaat opladen. Je heb dus geen enkele andere energie dan je lichaamskracht nodig om het te laten werken. Muziek erop zetten gaat echter wel op een moderne manier, door middel van USB.

De speler is helaas nog in een ontwerpfase, of en wanneer hij zal verschijnen is onduidelijk. Wie toch op zoek is naar iets soortgelijks kan een RomeMP3 aanschaffen. Dit is een apparaat waarmee je mp3’s door middel van een cassettedeck afspelen.

vingerwerk

Volg Mixed Grill op social media