Deezer presenteert: Blurred Lines en andere dubbelgangers

Deezer presenteert: Blurred Lines en andere dubbelgangers

Het grote muzieknieuws van deze week was dat de erfgenamen van Marvin Gaye de artiesten Robin Thicke en Pharrell Williams financieel behoorlijk hebben uitgeknepen. Nu kunnen beide heren de som van 7.4 miljoen dollar prima betalen, maar de uitspraak van de rechter is zorgwekkend.

Zolang de mens muziek maakt zorgt de ene muzikant voor inspiratie van de ander Dat was vroeger al bij de klassieke componisten en is heden ten dage alleen maar toegenomen. Er is echter wel een groot verschil tussen jatten en geïnspireerd raken. Als je iets gebruikt in een compositie dat echt van een ander is, dan is het wel zo netjes om de credits en de opbrengsten te delen. In het geval van Blurred Lines kon niet worden aangetoond dat er ook maar ergens een akkoord van het nummer van Marvin Gaye was overgenomen. Het enige wat je hoort is dat componist Pharrell Williams goed naar de muziek van Marvin Gaye heeft geluisterd. Maar goed in een hoger beroep dat ongetwijfeld zal volgen zal hopelijk meer duidelijk worden.

Om te laten horen dat er nog veel nummers zijn die op elkaar lijken hebben de redacteuren van Deezer de playlist Doppel Bangers gemaakt met 28 tracks die stuk voor stuk behoorlijk op een andere nummer lijken.

Heb je (nog) geen Deezer? Maak dan een account aan. Dat kan zowel gratis als voor €9.99 per maand. Bij de betaalde versie heb je geen reclame, een betere geluidskwaliteit en nog veel meer fijne opties.

Volg Mixed Grill op social media