De twee beste televisieseries van dit moment zijn te zien op Netflix

het gesprek in het ziekenhuis

Netflix heeft er voor gezorgd dat ik weer regelmatig televisie kijk. Tot voor kort keek ik zelden nog naar een televisieprogramma, maar nu kan ik niet wachten tot het woensdag is en de nieuwe afleveringen van mijn favoriete series beschikbaar zijn. In beide gevallen gaat het om een televisiebewerking van een film die van zichzelf al de nodige cultstatus bezit. Speciaal voor Netflix is van deze films een serie gemaakt en die zijn meer dan geslaagd te noemen.

Fargo

De eerste is Fargo, bewerking van de beroemde film van de Coen Brothers. Op het moment dat ik dit zit te schrijven heb ik net de vierde aflevering van de serie gezien en deze duizelt mij nog na. Wat een briljante serie is dit! Misschien nog wel beter dan de film. Het verhaal heeft te veel lagen om zomaar na te vertellen (bovendien is het leuker om zelf alles te ontdekken), maar het draait om misdaad en moord in stadjes in het winterse Minnesota. De belangrijkste hoofdrolspelers zijn Lester Nygaard (Martin Freeman), een knullige verzekeringsagent die een oude pestkop van de lagere school tegen het lijf loopt. Nadat hij net als vroeger weer een pak slaag heeft gekregen ontmoet hij bij de eerste hulp van het ziekenhuis de gestoorde huurmoordenaar Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) die ongevraagd een oplossing voor Lesters probleem biedt. Dit gesprek leidt tot situaties die meer en meer uit de hand lopen.

Het knappe van de serie is dat je totaal niet weet welke wendingen het verhaal gaat nemen, wat voor vreemde personages opduiken en wie nu precies wie is. Deze serie alleen al is het abonnementsgeld van Netflix dubbel en dwars waard.

gecko brothers

En dan is er ook nog de televisieserie die gebaseerd is op From Dusk Till Dawn. Ook hiervan verschijnt elke woensdag een nieuwe aflevering en zitten we op dit moment halverwege het seizoen. Deze serie kwam relatief kalmpjes op gang met twee gewelddadige overvallers die worden achtervolgd door een Texas Ranger, maar inmiddels is het gezelschap gearriveerd in de befaamde Titty Twister en loopt het compleet uit de hand. Ook in deze serie gestoorde personages, over-de-top geweld en heel veel vampieren.

Meer tips voor Netflix kun je hier bekijken.

Volg Mixed Grill op social media