De Samsung Galaxy Note Edge heeft een bijzonder, gebogen beeldscherm

het nieuwe topmodel van Samsung


Een paar dagen voordat Apple de iPhone 6 gaat presenteren heeft concurrent Samsung de lat heel hoog gelegd met de Galaxy Note Edge.

De smartphone van Samsung zit natuurlijk vol met de allernieuwste technieken waarvan het gebogen scherm de allergrootste troef is. Het OLED-scherm loopt aan de zijkant van het toestel door en dat is zeer handig bij allerlei toepassingen. Zo kun je als de telefoon uit staat (en zelfs als de cover is gesloten) bijvoorbeeld aan de zijkant zien of je nieuwe berichten of e-mails hebt.

Je kunt dit gedeelte van het scherm ook gebruiken als nieuws-ticker en zelfs als liniaal. Bij de website Mashable hebben ze de Galaxy Note Edge al in handen gehad en dat leverde deze video op:

Verder heeft de Samsung Galaxy Note Edge een verbeterde S Pen die nog beter samenwerkt met de smartphone. Bij de Galaxy Note 3 was ik daar al van onder de indruk, dus ik ben heel benieuwd wat deze allemaal kan. De smartphone zal gaan draaien op Android Kitkat 4.4 en heeft een 2.7 ghz quad-core processor.

De camera is ook vernieuwd. Deze heeft 16 megapixels en een indrukwekkende beeldstabilisatie. De frontcamera heeft 3.7 megapixels en kan onder een hoek van 120 graden foto’s maken. Ideaal voor enorme groepselfies. In de enorme waslijst aan verdere opties valt op dat deze smartphone de eerste is met een UV-sensor.

De Samsung Galaxy Note Edge zal later dit jaar uitkomen.

het nieuwe topmodel van Samsung

het nieuwe topmodel van Samsung

het nieuwe topmodel van Samsung

het nieuwe topmodel van Samsung

het nieuwe topmodel van Samsung

Volg Mixed Grill op social media