De metalen huizen van Aberystwyth Arts Centre

metalen huis

Aberystwyth Arts Centre is een onderdeel van de Universiteit van Aberystwyth in Wales. Deze universiteit was op zoek naar goedkope ruimtes waar ontwerpers en andere creatievelingen een onderneming konden starten. Hiervoor schreef men een ontwerpwedstrijd uit, waarbij Heatherwick Studio als winnaar uit de bus kwam.

heatherwick studio house

De gebouwen, acht in totaal, vallen op door hun gerimpelde, metalen buitenkant. Men heeft roestvrij staal zo dun als aluminiumfolie laten maken en daarmee de gebouwen bekleed.

Tinfoil house

In het glanzende metaal is goed de weerspiegeling van de groene omgeving te zien. De gebouwen zijn hierdoor tegelijkertijd opvallend en harmonieus met de omgeving.

Aberystwyth Arts Centre

Het ontwerp heeft wel iets weg van een blokhut, maar onder het metaal zitten geen boomstammen. De grillige vormen zijn gemaakt van isolatieschuim.

Ontwerp

Bron: Dezeen
Foto’s: James Morris