De elektrische Mustang Mach-E van Ford

Ford Mustang Mach-E

Het nieuwste elektrische model van Ford is heel erg spannend. Het gaat namelijk om een nieuwe versie van de iconische Mustang: de Mustang Mach-E.

Behalve de soort motor onder de kap is er nog een ander groot verschil met de reguliere Mustang. Dit model is eerder een SUV te noemen dan een sportwagen. Toch belooft deze auto de snelheid en de spierballen van een echte Mustang te hebben. Vandaar dat voor de naam Mustang Mach-E is gekozen.

Vrijheid

Bij Ford staat de naam Mustang voor vrijheid en rebellie. Deze kenmerken hebben ze vertaald naar een model dat zich op een nieuwe toekomst richt. Met een bereik van 600 kilometer en 337 pk zit het met de vrijheid en de kracht in ieder geval wel goed. Voor wie dat niet genoeg is, komt er in 2021 een GT-versie op de markt.

Er is keuze tussen een model dat aandrijving heeft op de achterwielen en een 4WD-versie. Bij die laatste zal wel de batterij korter meegaan. Ook qua performance valt er te kiezen tussen een rustige rijstijl voor in de stad en een sportievere daarbuiten. Ford noemt deze verschillende stijlen: Whisper, Engage en Unbridled.

Soundbar

Aan de binnenkant vallen vooral de displays op. Een kleine achter het stuur vervangt de traditionele klokken en een grote in het midden laat je van alles regelen. Van temperatuur tot navigatie en muziek. Deze muziek zal prima klinken, want in het dashboard zit over de volle breedte een soundbar van B&O verwerkt.

De levering van de Ford Mustang Mach-E zal zijn in de herfst van 2020, maar het is nu al mogelijk om een exemplaar te reserveren.

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E