De elektrische BMW i3

bmw i3

BMW heeft de eerste officiële beelden van de elektrische i3 vrijgegeven. De BMW i3 is de eerste van een serie nieuwe elektrische voertuigen waarvan de naam met een i zal gaan beginnen (waaronder deze i8).

De i3 zit vol met duurzame technieken en materialen. Om te beginnen met een speciale, met koolstofvezel verstevigde, kunststof die zorgt dat ze auto een stuk minder gewicht heeft zonder om het gebied van veiligheid iets in te leveren. De batterij van de i3 is in 3 uur op te laden waarna je er meer tussen de 130 en 160 kilometer kunt rijden. Voor wie dat te weinig is, is er ook optioneel een Range Extender te krijgen waarmee de auto met behulp van een tweecilinder-motor het dubbele aantal kilometers kan rijden.

Naast duurzaamheid is ook gebruikersgemak heel belangrijk geweest voor de ontwerpers van de i3. Zo levert de motor nog altijd 170pk en kan de auto accelereren van o naar 100 in 7 seconden. Het futuristisch ogende interieur is ten slotte iets wat ons zeker wel kan bekoren. In de loop van 2013 zal de i3 verkrijgbaar zijn vanaf 35.500 euro.

bmw i3

bmw i3

bmw i3

bmw i3

bmw i3

bmw i3

Volg Mixed Grill op social media