De auto’s van James Bond


de auto van James Bond

Inmiddels draait de nieuwste Bond film alweer een paar weken in de bioscoop. Wie weet heb je hem al gezien of twijfel je of je moet gaan.

Wij zoomen in op de auto van James: in alle films een belangrijke hulp om de vijand te verslaan. Wijkopenautos.nl heeft in haar magazine de auto’s van Bond in vier films vergeleken met die van zijn vijanden. Hét magazine voor als je niet genoeg krijgt van auto’s of van Bondfilms. Ook krijg je bij het lezen alvast een voorproefje van de nieuwste film Spectre, zodat je kan besluiten wel of niet naar de bioscoop te gaan.

Je hoeft niet veel James Bond films gezien te hebben om te weten waar het in Bondfilms om gaat: vrouwen en auto’s. Er zijn al veel verschillende modellen voorbij gekomen. Qua auto’s lijkt hij de laatste jaren een voorkeur te hebben voor Aston Martin. Daarvoor was James ook te zien in een Audi, Bentley, BMW, Chevrolet, Ford, Lincoln, Lotus, Range Rover en Rolls-Royce.

Door sponsoring is het nu voor de vijfde keer op rij dat hij de strijd met de vijand aangaat in een Aston Martin. Voor Spectre is zelfs speciaal een Aston Martin ontworpen, de DB10. De film wordt gezien als de kans om aan een groot publiek te laten zien hoe de bolides van Aston Martin er in de toekomst uit gaan zien. Er zijn in totaal 10 exemplaren gemaakt van de DB10, waarvan er 7 sneuvelden tijdens de opnames.

Andere bedrijven zijn misschien enigszins gefrustreerd dat Aston Martin de show steelt door het leveren van de Bondauto, maar gelukkig zijn er ook nog Bonds vijanden die een wagen nodig hebben. In de nieuwste Bondfilm wordt de auto van 007’s tegenstander geleverd door Jaguar. Om precies te zijn gaat het om een Jaguar C-X75.

James draait zijn hand er niet voor om zich ook in andere voertuigen te verplaatsen. Soms is dat net even sneller of veiliger. Of hij nu een afstand moet overbruggen in de lucht of onder water, hij vindt zijn vervoermiddel wel. Zo hebben we hem al kunnen zien in onderzeeërs, treinen, vliegtuigen, en ga zo maar door. Maar als het even kan, kiest hij voor zijn geliefde Aston Martin. In Spectre komt James met zijn auto voor een battle met een vijand te staan.

In eerdere films was de Bondauto veelal beter uitgerust dan de auto van de vijand, waardoor Bond vaak, niet heel verrassend, won. In de nieuwe film is dit anders. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder in het magazine, waar je ook de bolides vindt die met elkaar het gevecht aan gingen in Goldfinger, Die Another Day en Casino Royale.

Volg Mixed Grill op social media