De 10 travel-apps van dit moment

vliegtuig

Nu de langverwachte derde nieuwe iPad bijna uit is, komt reisvergelijker Sky Scanner met de top 10 van beste travel apps voor de iPad. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel apps te vinden om het reizen makkelijker te maken. Hier zitten hele goede apps bij, maar ook wat minder goede. Omdat je zo door de bomen het bos niet meer ziet, is het wel zo handig als je weet wat de beste en leukste apps zijn om hotels, restaurants of vluchten te vinden. Met deze apps ga je dus goed voorbereid op reis!

1. XE.com
In het merendeel van de Europese landen kunnen we natuurlijk gewoon met de euro betalen, maar zodra je Europa uitgaat krijg je weer met andere munteenheden te maken. Tenzij je een rekenwonder bent, is deze Currency Converter app van XE.com een ideale uitkomst. Geen gedoe meer met omrekenen en wisselkoersen, gewoon een bedrag invoeren en je weet direct waar je aan toe bent.

2. Tripadvisor
Tripadvisor is onder reizigers inmiddels een fenomeen geworden en daarom mag deze iPad-app natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Doorgewinterde reizigers zullen niets aan het lot overlaten en eerst deze app checken voordat ze een hotelkamer of tafel in een restaurant reserveren. Waar zijn de recensies het beste en waar kan ik beter niet eten of slapen? Deze app vertelt het je.

3. Kindle
Je houdt van het lezen van een goed boek op vakantie, maar hebt geen zin om 5 kilo aan boeken mee te slepen? Dan is de Kindle-app jouw ‘reader’ in nood. Deze app verandert je iPad in een e-reader en is perfect geïntegreerd met het ‘storefront’ van Amazon. Lekker onbeperkt lezen, en als een boek tegenvalt switch je gewoon naar het volgende.

4. Google Translate
Ook deze app mag natuurlijk niet ontbreken. Want op reis met woordenboeken i is natuurlijk niet meer van deze tijd. Met de app van Google translate kun je jezelf in een handomdraai verstaanbaar maken, waar je ook gaat. Het fijne hieraan is dat je niet eens hoeft te typen: je spreekt de zin of woorden in die je wilt vertalen, en je krijgt direct de vertaalde versie terug. Hoezo intelligent?

5. HG2
HG2 staat voor Hedonist Guide en voorziet je van lokale kennis over de beste kroegen, hotels en andere hotspots op de plaats van bestemming. Erg handig als je ergens niet bekend bent en geen idee hebt waar het goed vertoeven is! Op dit moment beschikbaar voor 41 steden, maar gezien de populariteit van deze app zullen er snel meer steden volgen.

6. Packing Pro
Deze app, je raadt het al, helpt je bij het inpakken van je koffer. Erg handig voor reizigers die geen zin of tijd hebben om hier al te lang mee bezig te zijn. Of het geschikt is voor de gemiddelde vrouw is de vraag, maar bij deze app vul je in op wat voor soort reis je gaat en vervolgens komt de Packing Pro met een aantal suggesties voor items of kledingstukken die je niet mag vergeten. Hoe handig is dat?

7. Twitter
Natuurlijk, waarom niet? Twitter is de perfecte plaats om informatie in te winnen over een bepaalde bestemming. Informatie uit eerste hand verkrijg je door ondernemingen of bloggers uit de lokale omgeving te volgen, net als restaurants en andere hotspots die weten wat er te doen, te zien en te proeven is. Actuelere informatie vind je niet!

8. TourWrist
Erg leuke app waarmee je van je vakantieopnames een panorama-tour van 360 graden kunt maken. Van de hotelkamer waar je verbleef tot het restaurant waar je at en het uitzicht vanaf de Eiffeltoren, de TourWrist maakt een visuele afdruk van je reis. Leuk voor later! Ook handig om tours van anderen te bekijken, want misschien brengt het je wel op ideeën.

9. Urbanspoon
Leuke naam voor een app die ook restaurants beoordeelt. Geef aan waar, wat en hoe duur je wilt eten en de Urbanspoon-app geeft je direct een aantal relevante suggesties. Of laat alles aan het toeval over en schudt je iPad zodat je een willekeurige suggestie krijgt. Op dit moment alleen nog beschikbaar in alle Engelstalige landen, wie weet in de nabije toekomst ook voor andere landen.

10. Skyscanner
Deze handige app maakt het mogelijk om goedkope vluchten te zoeken en te boeken. Wanneer je al weet wat je bestemming wordt dan vergelijk je de prijzen van de vluchten naar die bestemming, maar mocht je in een spontane bui zijn dan kun je de globe laten draaien en geeft de app de goedkoopste bestemmingen van dat moment weer.

Tekst: Sanne Kooijmans

Volg Mixed Grill op social media