Kom kijken hoe het werk van David Hockney tot leven komt op het Museumplein

Ben je ook zo toe aan de lente? Volgende week opent het Van Gogh Museum het voorjaar met drie spectaculaire avonden op het Museumplein. Centraal staat het prachtige werk van kunstenaar David Hockney.

Op dit moment is de geweldige expositie Hockney – Van Gogh The Joy of Nature in het Van Gogh Museum te zien. Eén van de hoogtepunten is het indrukwekkende The Arrival of Spring in Woldgate. Om de komst van de lente in Nederland te vieren, zal er op 20, 21 en 22 maart een enorme projectie van dit werk te zien zijn op de gevel van het museum.

Tussen de bomen

Kunstenaarscollectief Blauwe Uur zal er iets spectaculairs van maken, waardoor je het gevoel krijgt zelf tussen de hoge bomen van de bossen in East Yorkshire te staan. Harpist Remy van Kesteren brengt tegelijkertijd een speciaal hiervoor gehercomponeerde versie van één van de tracks van zijn nieuwe album ten gehore. Dit stuk is gebaseerd op het werk van David Hockney.

Arrival of Spring LIVE is 20, 21 en 22 maart om 20 uur te zien vanaf het Museumplein. De eerste twee avonden is het ook mogelijk om tussen 18 en 22 uur de expositie gratis bezoeken. Hiervoor kun je online kaarten reserveren. Tevens zijn er beperkt kaarten aan de deur verkrijgbaar. Let op: vol=vol! Wees er dus op tijd bij. Op vrijdag is het museum ook open tot 22 uur, maar dan betaal je de reguliere toegangsprijs.

Hockney - Van Gogh -The Joy of Nature
David Hockney
“The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (twenty eleven)”
Oil on 32 canvases (36 x 48″ each)
144 x 384″ overall
© David Hockney
Photo Credit: Richard Schmidt

Volg Mixed Grill op social media