Cultureel centrum in Mulhouse door Paul le Quernec

cultureel centrum in Mulhouse

In het Franse Mulhouse zijn ze druk bezig om een verpauperde wijk op te knappen. Dat moet onder andere gebeuren door heel veel nieuwe voorzieningen in de wijk. Aan architect Paul le Quernec was gevraagd om voor het ontwerp te zorgen van het nieuwe cultureel centrum dat het hart moet gaan vormen van alle nieuwbouw. Blijkbaar heeft Le Quernec niet zo veel vertrouwen in zijn collega’s, want hij vreesde dat de overige nieuwbouw zou gaan bestaan uit nietszeggende blokkendozen. Daarom besloot hij met een niet-alledaags ontwerp te komen vol schuine lijnen en felle kleuren aan de binnenkant. Van buiten zie je al dat het midden van het grijze gebouw de opvallende kleur magenta heeft. Binnen in het gebouw is er ook veel blauw en oranje te zien.

cultureel centrum in Mulhouse

cultureel centrum in Mulhouse

cultureel centrum in Mulhouse

cultureel centrum in Mulhouse

cultureel centrum in Mulhouse

cultureel centrum in Mulhouse

cultureel centrum in Mulhouse