Cool en betaalbaar design bij Triitme

betaal design

Ieder jaar vindt in september het evenement Elle Inside Design Amsterdam plaats. Tijdens de afgelopen jubileumeditie, het event bestaat 10 jaar, kon je dit maal je designhart ophalen bij ruim 100 adressen in de Amsterdamse binnenstad. Er waren exposities in winkels, cafés, hotels en galeries.

Wij waren in de WeAreVoid Gallery aan de Ferdinand Bolstraat om in real-life de producten te bekijken die de Spaanse designsite Triitme promoot en verkoopt.  maakten we kennis met allerlei bijzondere objecten van designers afkomstig uit heel Europa. Het aanbod van Triitme is natuurlijk te groot om hieronder op te sommen, maar een aantal producten sprongen er wat ons betreft meteen uit.

betaal design

Allereerst de productielijn Decafé Coffee Pleasures van het Spaanse designlab Raul Lauri. Producten als kommen, lampenkapjes en kandelaars zijn hier gemaakt van gebruikte koffie. Het materiaal dat ontstaat door de koffiepulp samen te persen lijkt op aardewerk en is verrassend stevig. Als je dichtbij staat ruik je bovendien nog een vleugje koffie. Erg bijzonder!

Ook bijzonder waren de lampen van het Nederlandse Fonckel. Deze door industrieel ontwerper Philip Ross bedachte lampen reageren op aanraking. De lampjes hebben iets weg van een slangenhoofd en door ze te aaien kun je het licht stellen. Erg leuk om mee te spelen. Op Triitme.com is een demonstratiefilmpje te zien.

betaal design

Verder waren we onder de indruk van Toying with Colour van Remember uit Duitsland. Zij hebben kartonnetjes laten produceren in allerlei geometrische vormen. Deze schijfjes zijn voorzien van allerlei felgekleurde prints en hebben meerdere inkepingen waardoor je ze in elkaar kunt schuiven. Hierdoor kun je er geweldige bouwwerken mee maken. Erg leuk kinderspeelgoed ook. Het is weer eens wat anders dan de eeuwige legotoren in de woonkamer!

Een groot pluspunt van het aanbod van Triitme is trouwens de betaalbaarheid van de producten. Vaak blijft het bij design bij kijken, maar hier kun je ook eens overgaan tot kopen. Voor een redelijk bedrag heb je prachtig design in huis. Het was een leuke ervaring om het aanbod van Triitme in het echt te kunnen zien en te kunnen aanraken. De kunst die je aan de muren ziet was verzorgd door WeAreVoid en is van Januz Miralles.

betaal design

Net als de 3D-printer van Groun3d die aan het werk was in de etalage. Eindelijk hebben we er een in bedrijf gezien! Door de komst van de 3D-printer wordt design volgens Triitme toegankelijk en betaalbaar. Gelijk hebben ze!

Charlotte van Meggelen

Volg Mixed Grill op social media