Hardloopschoen van Converse: de Auckland Modern

hardloopschoen van Converse

Sinds een tijdje werkt Converse nauw samen met Nike en daar komen steeds vaker mooie dingen uit. Na de verbeterde All Star is dat nu een hardloopschoen.

Bij Converse denk je misschien niet direct aan hardlopen, maar het merk heeft al sinds 1984 de Auckland in het assortiment. Met nieuwe technieken van Nike heeft deze een upgrade gekregen en is de Auckland Modern geworden. Het bovenwerk is gemaakt van een dun maar stevig materiaal dat Hyperfuse heet en de zool is van goed verend Pylon. Dat maakt de Auckland Modern tot een prima hardloopschoen voor mensen die als hobby graag af en toe een rondje rennen.

Nieuw Zeeland

De naam Auckland past daar perfect bij en is dan ook niet zomaar gekozen. Het was namelijk in deze stad in Nieuw Zeeland dat mensen die veel stil zaten op kantoor in hun vrije tijd gingen hardlopen. Niet om snelle tijden neer te zetten, maar gewoon ter ontspanning en voor een betere conditie.

Bill Bowerman, een van de oprichters van Nike bezocht Auckland in die tijd en schreef na afloop een boek met de titel Jogging en een nieuwe trend was geboren. Anno 2016 is hardlopen nog steeds heel populair en is de Converse Auckland Modern een prima schoen voor de gelegenheidsatleet. De schoen is nu te koop in een gelimiteerde oplage en in 5 verschillende kleuren.

hardloopschoen van Converse

hardloopschoen van Converse

hardloopschoen van Converse

hardloopschoen van Converse

Volg Mixed Grill op social media