Met de shirts van Classics. show je jouw liefde voor klassieke hiphop

classic hiphop

Classics. is een jong kledingmerk uit Eindhoven. De shirts die ze uitbrengen deelt de liefde voor hiphop met een dikke knipoog.

Voor het design van de eerste twee shirts van Classics heeft kunstenaar Stanziani twee tekeningen gemaakt die verwijzen naar grootheden uit de hiphop. Allereerst Dr. Dre. De omlijsting van zijn portret is hetzelfde als die op de albumhoes van The Chronic uit 1992. De Dre die je op het portret ziet is echter een recentere versie: flink afgetraind en met oordopjes van zijn eigen merk Beats in zijn oren.

Ready to Die

Het andere eerbetoon is voor The Notorious B.I.G. Ook bij hem heeft Stanziani weer mooi dingen door elkaar gegooid. Het kind op het shirt is een verwijzing naar het album Ready to Die uit 1994. De kroon die hij draagt verwijst naar de foto’s van Biggie waarop hij deze draagt.

De shirts zijn van 100% katoen en worden geleverd in een mooie verpakking die lijkt op een platenhoes. Je kunt de shirts bestellen via de website van Classics. Binnenkort zijn daar ook nieuwe ontwerpen te koop, waaronder een speciale voor ‘420‘.

classic hiphop

Volg Mixed Grill op social media