Chuck II: de Chuck Taylor All-Star van Converse is vernieuwd

de vernieuwde Chuck II van Converse

De All Star van Converse, met stip de meest iconische sportschoen van de afgelopen eeuw, heeft een geweldige upgrade gekregen.

De geschiedenis van deze sneaker begint in 1917 als Converse de eerste versie op de markt brengt. In 1923 krijgt de schoen de naam van de beroemdste baksetballer van die tijd: Chuck Taylor. In de jaren daarna is er niet zo heel veel veranderd aan de All Star. Tot vandaag.

Op 23 juli 2015 is de Chuck II gepresenteerd. Qua uiterlijk lijkt deze nieuwe versie sterk op het origineel, maar aan de binnenkant zijn er een aantal flinke verbeteringen doorgevoerd. Zo is de schoen voorzien van een binnenzool van Lunarlon een zeer comfortabel en dempend materiaal dat door Nike is ontwikkeld op basis van enkele NASA-patenten. De All-Star loopt vanaf nu dus lekkerder dan ooit. Bovendien zorgt de Lunarlon ook voor betere ondersteuning van de voet.

Steviger materiaal

Daarnaast is de tong steviger gemaakt en heeft deze een antislip-laag aan de binnenkant zodat de tong niet zo snel meer verschuift in de schoen. Een bekend probleem bij het oude model. De rest van de binnenkant is bekleed met geperforeerd micro-suede dat de schoen zacht en comfortabel maakt. Tot slot is het canvas van de schoen steviger geworden door over te stappen op speciaal Tencel Canvas.

De vernieuwde en verbeterde Chuck II is in eerste instantie leverbaar in 4 kleuren en in zowel het hoge als lage model. Vanaf 28 juli zijn de eerste exemplaren te koop voor een prijs die niet veel hoger ligt dan die van het origineel.

de vernieuwde Chuck II van Converse

Volg Mixed Grill op social media