Carhartt WIP en HYPERFLY maken samen een gi voor jiujitsu

jiujitsu in stijl

Voor jiujitsu heb je een gi nodig, een speciaal pak van een stevige stof. Fabrikant HYPERFLY is hierom een samenwerking aangegaan met Carhartt WIP.

De stevige stof die je kent van de klassieke jassen van Carhartt is nu gebruikt om een mooie gi mee te maken. De samenwerking tussen de twee merken bestaat uit gi’s in drie verschillende kleuren: navy, zwart en het voor Carhartt kenmerkende Hamilton Brown. De blauwe en bruine versie zijn exclusief te koop via HYPERFLY en voor de zwarte versie kun je in de winkels van Carhartt WIP terecht. Waaronder die in Amsterdam.

Zelfverdediging

Jiujitsu is een bijzondere zelfverdedigingskunst uit Japan. Het gaat hierbij niet om aanvallen, maar om het uitschakelen van een aanvaller. Omdat zo’n aanvaller van verschillende technieken gebruik kan maken bestaat de tegenreactie ook uit een breed palet aan technieken. Jiujitsu is dus zeer technisch en vergt veel oefening. Ook kan het er soms explosief aan toegaan. Heel veel is geoorloofd om een aanval af te wenden of te doen stoppen. Het dragen van een gi van hoge kwaliteit is dus essentieel.

jiujitsu in stijl

jiujitsu in stijl

jiujitsu in stijl

jiujitsu in stijl

jiujitsu in stijl

jiujitsu in stijl

jiujitsu in stijl