Bubbleissimo: baarden en snorren van zeepsop

baard van zeepsop

Over baarden en snorren zie je de meest uiteenlopende artikelen verschijnen. De ene zegt dat ze uit zijn en dat mannen zich weer glad moeten scheren en ander geeft aan dat de baard nog steeds in de mode is. Ik ben van mening dat je je vooral niets moet aantrekken van trends en dat iedere man minstens 1 keer in zijn leven een volle baard moet hebben laten staan. Je ziet dan zelf wel of deze wel of niet bij je past.

De fascinatie voor een baard ontstaat bij veel mannen al op jonge leeftijd als ze nog helemaal geen baardgroei hebben. In bad is met het schuim van de zeep heel mooi een baard te maken. Iets wat waarschijnlijk iedereen wel eens heeft gedaan. Ook vrouwen.

De fotoserie Bubbleissimo is een volwassen variant op dat baardexperiment. Fotograaf Mindo Cikanavicius uit New York heeft een serie portretten geschoten van mannen die een mooie baard of snor hebben die gemaakt is van zeepsop. De heldhaftige manier waarop de heren poseren pas goed bij een stoere baard of mannelijke snor. Echter is deze wel gemaakt van zeepsop. Dat zorgt voor een grappige tegenstelling.

De naam Bubbleissimo is trouwens een mooie samentrekking van het Engelse bubble en het Italiaanse issimo dat staat voor extreem of veel.

baard van zeepsop

baard van zeepsop

baard van zeepsop

baard van zeepsop

baard van zeepsop

Volg Mixed Grill op social media