Heel Holland bakt het bierbrood van Leffe

bierbrood van Robèrt van Beckhoven

Bier en brood is een fantastische combinatie. Het is daarom niet vreemd dat Leffe een samenwerking is aangegaan met meesterbakker Robèrt van Beckhoven.

Deze man kennen we natuurlijk als jurylid van Heel Holland Bakt, maar hij heeft al veel eerder zijn sporen verdiend als één van de beste bakkers van het land. Zo is hij de enige in Nederland die zich zowel Meester Patissier als Meester Boulanger mag noemen, een bijzondere verdienste.

Speciaal voor Leffe heeft Van Beckhoven een smaakvol brood ontwikkeld waarin hij het abdijbier van Leffe verwerkt. Elk van de drie soorten abdijbier van Leffe kan gebruikt worden en zorgt dat het brood een unieke smaak krijgt. Blond geeft een zachte en subtiele smaak, Bruin is kruidig en licht bitter en de Tripel zorgt dat het brood bitter en zoet smaakt.

Proeven

Wij hebben al van het brood mogen proeven (de versie met Leffe Blond, vers uit de bakkerij van Robèrt) en zijn onder de indruk van de smaak en het prachtige authentieke uiterlijk. Vanaf 1 november kun je het zelf ook proeven, want dat is het te koop bij Nederlandse supermarkten, diverse café’s en bakkerijen.

Ook kunnen liefhebbers thuis aan de slag. Bij aankoop van een sixpack Leffe krijg je vanaf 1 november een pakket waarmee je zelf een kleine versie van het brood kunt bakken. De voorbereiding is hier wat simpeler gemaakt zodat je geen meesterbakker hoeft te zijn. Gewoon je favoriete Leffe toevoegen, roeren en afbakken. Zo simpel is het.

bierbrood van Robèrt van Beckhoven