Bezoek de prachtige Van Eyck-tentoonstelling vanuit huis

Portret van Jan de Leeuw
Portret van Jan de Leeuw, 1436 Olieverf op paneel 33 x 27,5 cm Kunsthistorisches Museum Wenen, Gemäldegalerie

Twee maanden geleden bezochten we in Gent de tentoonstelling Van Eyck. Een optische revolutie in het MSK in Gent. Zwaar onder de indruk van de prachtige werken van de Vlaamse Meester riepen we de lezers op om deze expositie te gaan bezoeken.

Helaas moest het museum in maart de deuren sluiten vanwege de crisis rondom het coronavirus. Sindsdien hangen de meesterwerken eenzaam in een verder leeg museum. Gelukkig is het binnenkort mogelijk om de expositie toch nog te bezoeken. Gewoon vanuit je huis. Dat zal gaan via de Facebook-pagina Flemish Masters 2018 – 2020.

Rondleiding

Daar kun je op woensdag 8 april om 19.00 een rondleiding volgen aan de hand van curator Till-Holger Borchert. Aangezien alle andere deelnemers aan deze rondleiding ook thuis zijn, lijkt het net of je als een echte VIP een privé-rondleiding krijgt. Je ziet dus niet alleen de oogverblindend mooie schilderijen en panelen van Van Eyck, maar je krijgt ook nog eens achtergrondinformatie door een expert. Na afloop is het mogelijk om vragen te stellen aan MSK-expert Frederica Van Dam.

En blijf ook na deze rondleiding de Facebookpagina van Flemish Masters 2018 – 2020 in de gaten houden, want op 15 april kun je virtueel een expositie van Bruegel bezoeken en op 22 april eentje van Rubens.

Heilige Franciscus ontvangt de stigmata
Van Eyck – Heilige Franciscus ontvangt de stigmata, 1440 Olieverf op vellum op paneel 12,7 x 14,6 cm Philadelphia Museum of Art, John G. Johnson Collection, 1917 Courtesy of the Philadelphia Museum of Art

the stay at home museum