Bevroren bloemen uit Zuid-Afrika

Bevroren bloemen

Een ode aan de flora van Zuid-Afrika. Fotografen Bruce Boyd en Tharien Smith hebben een mooie serie gemaakt waarvoor ze bloemen hebben bevroren.

De bloemen zijn afkomstig van zeer uiteenlopende plekken in en rond Kaapstad: tuinen, parken en bomen. Na het plukken worden ze in plastic bakken met water gestopt en ingevroren. Na drie dagen komen ze weer uit de vriezer voor een fotoshoot.

Zwembad

De blokken ijs met bloemen worden vervolgens in het water gegooid en daar gefotografeerd. Vaak is dat in een zwembad of vijver. Door de warmte van het water gaat het ijs smelten en komen er barsten in. Dit geeft een heel mooi resultaat. Het zijn de imperfecties die serie zo mooi maken.

Via de website van Bruce Boyd zijn prints van de foto’s te koop.

Bevroren bloemen

Bevroren bloemen

Bevroren bloemen

Bevroren bloemen

Bevroren bloemen

Bevroren bloemen

Bevroren bloemen

Bevroren bloemen

Bevroren bloemen

Volg Mixed Grill op social media