Beledigende handgebaren van over de hele wereld

beledigende hand

Met je vingers en je hand kun je mensen flink beledigen. Een goed voorbeeld is het opsteken van je middelvinger. Een niet zo fraai gebaar met een duidelijke boodschap naar de ontvanger. Maar wist je dat dit soort gebaren overal ter wereld anders zijn?

Het is zelfs zo dat gebaren die in het ene land iets positiefs betekenen ergens anders juist een zware belediging kunnen zijn. Iets om serieus rekening mee te houden als je op reis gaat. Een belangrijk voorbeeld is het gebaar waarbij je een rondje maakt met je duim en wijsvinger en de andere vingers strekt. In Nederland een blijk van waardering, maar in bijvoorbeeld Griekenland en Brazilië een onbeschoft gebaar. Zelfs het tonen van je handpalm is een sommige landen een belediging, terwijl je er hier iemand mee kan groeten.

Het uit Brazilië afkomstige en in de VS wonende duo Laila Varaschin en Nei Valente maakten een mooie stop-motion-video met beledigende handgebaren van over de hele wereld. Goed om te onthouden, zodat je in een ander land niet iemand per ongeluk boos maakt. Of juist om gedoseerd in te zetten. Doe er in ieder geval je voordeel mee.

beledigende hand

beledigende hand

beledigende hand

beledigende hand

beledigende hand

beledigende hand

beledigende hand

Volg Mixed Grill op social media