Bekijk de Dutch Masters of Light in het Rijksmuseum

Dutch Masters of Light

Het Rijksmuseum is een nieuw, tijdelijk kunstwerk rijker. Deze is niet te zien tijdens de gewone openingstijden, maar alleen ‘s avonds.

Als je voor 9 april door de onderdoorgang onder het museum fietst of wandelt dan zie je in het Atrium van het Rijksmuseum een enorm beeldscherm met daarop 17 portretten door kunstenaar Eelco van den Berg. Naast een portret van Rembrandt en museumdirecteur Wim Pijbes waren dat portretten van mensen die een foto hadden ingestuurd via een speciale website van Philips, de initiatiefnemer van het project.

Afgelopen week was er een speciale avond in het Rijksmuseum waarvoor kunstenaars en creatievelingen waren uitgenodigd om de tentoonstelling Late Rembrandt te bekijken. Die avond was ook de onthulling van het beeldscherm en de portretten. Een link tussen Rembrandt en licht is immers een zeer voor de hand liggende. Ikzelf was er bij die avond en zag dat helaas mijn foto niet geselecteerd was, maar kon wel Eelco van den Berg aan het werk zien die live de laatste hand legde aan een portret van Boris Veldhuijzen van Zanten. Dit deed hij met een digitale spuitbus voor een groot scherm.

Een beeldverslag van de avond kun je in de volgende video bekijken:

Volg Mixed Grill op social media