Basisschool met regenbogen in Singapore

kleurrijke basisschool in Singapore

Een basisschool in Singapore had extra ruimte nodig. Hiervoor riep men de hulp in van de Australische architecten van studio505. Samen met het lokale LT&T architects kwamen ze tot een kleurrijke oplossing.

Het nieuwe deel van het gebouw knalt je tegemoet, vanwege het gebruik van lange banen met felle kleuren aan de buitenkant. De associatie met een regenboog is hier snel gemaakt. Naast het mooie gebruik van kleuren zijn er ook een aantal praktische oplossingen aangebracht.

Tribune

Zo zorgden de architecten dat de focus van het gebouw aan de binnenkant kwam te liggen, weg van de drukke straat en de stad om het gebouw. Binnenin is er een ruimte waar kinderen vrij kunnen bewegen en zichzelf kunnen ontplooien. Dat zijn belangrijke eigenschappen voor een school. Ook zijn er onderdelen die een dubbele functie hebben gekregen. Zo kunnen de treden van een trap ook dienst doen als tribune.

kleurrijke basisschool in Singapore

kleurrijke basisschool in Singapore

kleurrijke basisschool in Singapore

kleurrijke basisschool in Singapore

kleurrijke basisschool in Singapore

kleurrijke basisschool in Singapore

kleurrijke basisschool in Singapore

kleurrijke basisschool in Singapore

Volg Mixed Grill op social media