Bal van de toekomst

coole voetbal

Het is de hoogste tijd dat techniek zijn intrede gaat doen bij het voetbal. Velen roepen om elektronische hulpmiddelen die de arbiters kunnen ondersteunen. Deze bal zou daar goed bij kunnen helpen.

De bal heeft de naam CTRUS meegekregen is ontworpen door een groep designers die om de een of andere reden anoniem wil blijven en zich daarom verschuilen achter de naam AGENT. Het bijzondere van de bal is dat deze niet opgepompt hoeft te worden. Het materiaal zorgt voor hetzelfde gevoel als bij een reguliere bal. Hierdoor is de bal doorzichtig en zitten er binnenin allerlei sensoren.

CTRUS bal

Met behulp van deze sensoren kan bijvoorbeeld heel goed worden bepaald of de bal over de doellijn of zijlijn is gegaan. Hierdoor kunnen grensrechters zich beter concentreren op bijvoorbeeld overtredingen. Met behulp van LED-lampjes binnenin geeft de bal zelf aan of het een doelpunt is. Verder kan de snelheid en postitie van de bal worden bijgehouden en kunnen deze gegevens bijvoorbeeld door trainers worden gebruikt.

bal van de toekomst

binnenkant bal

Volg Mixed Grill op social media