Bacteriën met een boodschap

Bacterieën met een boodschap

In je keuken en koelkast zitten meer bacteriën dan je denkt (en wilt). Voor een nieuwe campagne heeft het Voedingscentrum dit soort bacteriën gebruikt om een belangrijke boodschap over te brengen.

Die boodschap klinkt vanzelfsprekend, maar toch zijn gemiddeld 2000 Nederlanders slachtoffer van een voedselvergiftiging. Als je op een paar simpele dingen let is dat meestal te voorkomen.  Het grootste probleem zit in het feit dat je de ziekmakers niet met het blote oog kunt zien.

Het Voedingscentrum heeft een aantal van die veel voorkomende ziekmakers gebruikt om daarmee teksten te maken. Deze zullen de komende tijd in abri’s te zien zijn. Deze abri’s zijn heel bijzonder, want er zitten geen posters in maar beeldschermen. Hierop zie je een bacterie uitgroeien tot een belangrijke boodschap. In de volgende video zie je meer over deze abri’s.

De 5 belangrijkste punten om je keuken en eettafel gezond en veilig te houden zijn heel simpel. Het draait om het goed kopen, wassen, scheiden, verhitten en koelen van voedsel. Op de campagnewebsite van het Voedingscentrum Ziekmakers zie je niet kun je mee lezen over het bestrijden van de ziekmakers in je huis. Het kost je maar een paar minuten van je tijd.

Dit bericht is gesponsord door het Voedingscentrum.

Volg Mixed Grill op social media