Backstage bij McDonald’s

achter de schermen bij McDonald's

Backstage is een sympathiek initiatief van McDonald’s waarbij iedereen letterlijk en figuurlijk mee mag kijken in de keuken. Het past bij een nieuwe weg die de hamburgergigant is ingeslagen: gasten meer deelgenoot maken van het reilen en zeilen achter de schermen.

Onlangs was de eerste editie van Backstage waarbij 100 vestigingen van McDonald’s bezoekers lieten meekijken bij de processen. Daarbij was alles zichtbaar en was er antwoord op elke vraag, ook de kritische. Na afloop van een uur durende rondleiding achter de schermen volgde een proefsessie waarbij iedereen zijn of haar eigen Quarter Pounder mocht maken.

Het is voor consumenten steeds belangrijker om te weten waar een product of ingrediënt vandaan komt en wat ermee gebeurt. McDonald’s geeft met deze Backtstage-actie inzicht in de werkwijze van de restaurants. Het gaat over de bereiding, kwaliteit en herkomst van producten, over voedselveiligheid, hygiëne en het voorkomen van voedselverspilling. Speciaal voor iedereen met vragen aan of over McDonald’s is er de website mcdonalds.nl/meerweten, waar je online een vraag kunt stellen. Ook kun je eerdere vragen en antwoorden nalezen en kun je zien wanneer er weer een nieuwe ronde van McDonald’s Backstage is.

achter de schermen bij McDonald's

Dit artikel is een samenwerking tussen Mixed Grill en McDonald’s

Volg Mixed Grill op social media