Amstel heeft een nieuw bier: Amstel Ongefilterd

troebele pils van Amstel

Je denkt misschien dat pils gewoon pils is, maar niets is minder waar. Amstel laat met Amstel Ongefilterd zien dat er nog volop valt te experimenteren met pils.

De naam van dit nieuwe bier geeft al aan wat deze pils zo anders maakt. In de basis is het gewone Amstel, met precies dezelfde ingrediënten. Alleen is het brouwproces net even anders. Als resultaat hiervan blijft er een beetje gist achter in de fles en dat zorgt dat deze pils troebel is in plaats van helder.

Gist in de fles

Hierdoor is de smaak anders dan die van de ‘normale’ Amstel. Het is nog steeds een pils, maar dan wel met meer smaak. Je ontdekt de belangrijke rol die gist speelt bij het brouwen van bier. En je proeft een variant van Amstel die tot voorheen alleen de brouwers konden proeven. Doordat er gist in de fles zit, gaat het inschenken van Amstel Ongefilterd net even anders. De eerste driekwart van de inhoud schenk je normaal uit, daarna wals je de pils rond in de fles zodat het goed mengt met de gist. Vervolgens schenk je de rest uit.

Amstel Ongefilterd is vanaf begin maart verkrijgbaar in de horeca en aan het einde van die maand ook als 6-pack in de horeca. Bezoekers van De Vrienden van Amstel LIVE! hebben de primeur en kunnen tijdens de concerten al dit bier proeven. De eerste reacties op Untappd zijn positief.

troebele pils van Amstel

Volg Mixed Grill op social media