adidas en Nike zetten de strijd voort met gebreide voetbalschoenen

gebreide voetbalschoen
Zo’n 2 jaar geleden kwamen adidas en Nike ongeveer gelijktijdig met gebreide hardloopschoenen. Toeval of niet, de schoenen zorgden voor een kleine revolutie in de industrie.

Zeker toen ik een paar gebreide hardloopschoenen van Nike mocht passen. Ik denk dan ook dat Nike deze strijd gewonnen heeft. We ik heb al heel wat kilometers gerend op mijn Flyknit Lunar1 en op het moment van schrijven heb ik een prachtig paar van de Flyknit Max aan.

Dit keer met voetbalschoenen als inzet kan de strijd heel anders lopen. Eerst kwam Nike met de Magista, de eerste gebreide voetbalschoen. Heel wat sterspelers mochten de schoen al uitproberen en waren heel enthousiast.

Comfort

adidas kwam prompt met de Samba Primeknit en ging zo aan de haal met de titel: eerste gebreide voetbalschoen. Net als bij de hardloopschoenen zorgt het gebreide deel dat de schoenen lekker strak kunnen worden aangetrokken zonder dat dat ten koste gaat van comfort. Het is als het ware alsof je je paar lievelingssokken aanhebt.

De overstap naar voetbalschoenen kan trouwens heel goed gaan zorgen voor een trend voor gebreide schoen. Zodra de wereldsterren uit de voetbalwereld schitteren op dit soort schoenen zullen fans van over de hele wereld hun voorbeeld gaan volgen. Of adidas of Nike dit keer gaat winnen zal waarschijnlijk duidelijk zijn na het aankomende WK voetbal waar we ongetwijfeld dit soort schoenen volop zullen gaan zien.

gebreide voetbalschoen

gebreide voetbalschoen

gebreide voetbalschoen

gebreide voetbalschoen

gebreide voetbalschoen

gebreide voetbalschoen

gebreide voetbalschoen

Volg Mixed Grill op social media