De adidas AlphaEDGE 4D met Futurecraft-technieken

Futurecraft hardloopschoen

Onder de naam Futurecraft doet adidas onderzoek naar de materialen en technieken van de toekomst. Dat leverde onder andere de fantastische Futurecraft 4D op en volgend jaar de AlphaEDGE 4D. Het goede nieuws is dat beide schoenen binnenkort te koop zullen zijn.

In december komt de Futurecraft 4D in een zeer gelimiteerde oplage op de markt. Voor de doorsnee consument zal het extreem moeilijk worden om een paar te bemachtigen. Gelukkig is adidas van plan om in maart de AlphaEDGE 4D in grotere aantallen op de markt te brengen.

Licht en zuurstof

Wat deze hardloopschoenen zo bijzonder maakt is de zool. Deze is ontwikkeld in samenwerking met CARBON. Dit bedrijf heeft Digital Light Synthesis bedacht, een futuristische opvolger voor het 3D-printen. Deze nieuwe techniek gebruikt licht en zuurstof om voor adidas een extreem licht, maar tegelijk erg stabiele zool te maken.

Extra stevigheid

Naast de zool is ook het bovenwerk van de adidas AlphaEDGE 4D gemaakt met de nieuwste technieken. FORGEFIBER is de naam van een materiaal dat bestaat uit draad dat is voorzien van een klein laagje polyurethaan. Hiermee kunnen stiksels op het bovenwerk extra stevigheid op de gewenste plaatsen geven.

De verwachting is dat de hypermoderne adidas AlphaEDGE 4D in maart 2018 in de winkel te vinden is.

Futurecraft hardloopschoen