Deze actioncamera is gebaseerd op de Casio G-Shock

actioncamera van Casio

Steeds vaker gebruiken sporters en avonturiers een camera om hun acties vast te leggen. Deze camera moet dan natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Daarom is het een slimme zet van Casio om een actioncamera te bouwen die is gebaseerd op de G-Shock-horloges.

Al sinds 1983 maakt Casio horloges die tegen een flink stootje kunnen. Door een stevige ring met verschillende lagen dempend materiaal aan te brengen rondom de wijzerplaat is een G-Shock bestand tegen flinke klappen en stoten. Deze techniek zie je nu terug in de Casio GZE 1. Deze action cam lijkt dan ook sterk op het beroemde horloge. Wat ontbreekt is het bandje voor om je pols en de wijzerplaat. In de plaats daarvan zit er een camera ingebouwd.

Full HD

Deze camera heeft de mogelijkheid om foto’s te maken met 6.9 megapixels en video’s in Full HD (1.920 x 1.080). Ook kun je slow-motion-beelden schieten met 240 frames per seconde. De drie-assige beeldstabilisator zorgt dat de beelden altijd vloeiend zijn. Om je foto’s en video’s te bekijken kun je de GZE 1 heel simpel koppelen aan je smartphone. De Casio GZE 1 werkt ook onder barre omstandigheden. Zo is deze bestand tegen een val van maximaal 4 meter, temperaturen tot -10 en een waterdiepte tot 50 meter. Ook is er een stoffilter met IP6X, dus je kunt deze camera bijvoorbeeld op het strand gebruiken.

Eind deze maand gaat deze action cam van Casio in de verkoop in Japan. Hopelijk volgt Europa voor het einde van het jaar.

actioncamera van Casio

actioncamera van Casio

https://www.youtube.com/watch?v=s-xWPP3KHDo