Bijzondere aandacht voor de Wereldtitel Dammen 2016

wk dammen

Voor het eerst sinds Harm Wiersma in 1984 gaat er weer een Nederlander wereldkampioen dammen te worden. Of dat Jan Groenendijk (18) of Roel Boomstra (23) wordt, gaan de twee uitmaken tijdens de Wereldtitel Dammen 2016.

De promotie van de wereldkampioenen heeft hulp gekregen uit onverwachte hoek: Kees de Kong van platenlabel Top Notch. Hij zegt zelf hierover:

“Vorig jaar raakte ik geprikkeld door het verhaal van Jan Groenendijk, die schijnbaar uit het niets ineens kans maakte om de jongste Wereldkampioen dammen van de wereld te worden. Dammen heeft misschien niet het stoerste imago, maar is ontzettend goed voor je ontwikkeling en brein. Het is een sport voor zij die het laatste gekozen werden bij gym, maar later misschien wel de grootste stappen maken. Wij willen als Top Notch deze unieke finale tussen twee jonge Nederlandse wereldsterren ondersteunen en iedereen laten zien hoe leuk de damsport is. Hoe je met doorzettingsvermogen en een uitzonderlijk talent in iets georganiseerds als de sport ook uit het niets kan doorbreken en de beste kunt worden. Dit is de toekomst, de new wave van de damsport.“

In aanloop naar de wedstrijden om het wereldkampioenschap zal Top Notch voor promotie en ondersteuning zorgen. Zo zal Ronnie Flex met de twee dammers op pad gaan. Ook andere raplabels haken aan, want Jiggy Djé van Noah’s Ark stelt de twee dammers aan je voor in de volgende video:

De combinatie dammen en muziek dook dit jaar al eerder op toen Meindert Talma een lied opnam over Jannes van der Wal, de meest excentrieke dammer ooit:

Bijzondere aandacht voor de Wereldtitel Dammen 2016

Volg Mixed Grill op social media