9 exotische plekken om te kamperen

kamperen in de natuur

Kamperen in eigen land is leuk, maar niet echt avontuurlijk. Ver buiten onze landsgrenzen zijn plekken te vinden waar je midden in de overweldigende natuur je tent op mag zetten. Een betere manier om van de omgeving te genieten bestaat er niet. Ik heb een aantal spectaculaire locaties op een rij gezet.

1 Arches National Park, Utah, Verenigde Staten

Als je ergens goed en veilig kunt kamperen dan is het wel in de USA. Er zijn heel veel uitstrekte nationale parken waar je op veel plaatsen mag kamperen. Trek een paar dagen rond met je rugzak en je tent op je rug en je bent gegarandeerd helemaal ontspannen. Kijk maar eens naar de foto hierboven. Arches National Park is voor Amerikaanse begrippen best klein, maar met een oppervlakte van 300 vierkante kilometer is het voor Nederlandse begrippen nog hartstikke groot. De naam van het park verwijst naar de door erosie gevormde bogen in de rotsen.

2 Cordillera Huayhuash, Peru

kamperen in de natuur

Peru is een werkelijk prachtige vakantiebestemming waar van alles te vinden is. Liefhebbers van hoge bergtoppen, weidse vergezichten, authentieke dorpjes en een ongerepte natuur kunnen de wandelroute Cordillera Huayhuash volgen. Onderweg kun je vrijwel overal je tent opzetten.

3 Adirondackgebergte, New York, Verenigde Staten

kamperen in de natuur
New York slaat in dit geval niet op de stad maar op de gelijknamige staat. Op korte afstand van The Big Apple vind je prachtige natuur. Het Adirondackgebergte biedt hoge bergen en kristalheldere meren. De bekendste daarvan is Lake Placid waar in 1932 en 1980 de Olympische Winterspelen waren. Veel van de meren hebben kleine eilandjes waar je tent op mag zetten. Winkels zul je niet veel tegenkomen dus zorg voor een complete kampeeruitrusting wanneer je hier gaat kamperen. Op deze camping heb je gegarandeerd geen last van je buren.

4 Miyajima, Japan

kamperen in de natuur

Dit Japanse eilandje is te bereiken met een ferry vanuit Hiroshima. Op Miyajima is het leven relaxt. Je kunt op heel veel plaatsen kamperen en er is ook van alles te doen. Ook zijn er winkels en kleine tempels die je kunt bezoeken.

5 Nieuw-Zeeland

kamperen in de natuur

Als het gaat om ongerepte natuur dan mag natuurlijk Nieuw Zeeland niet ontbreken. Dit land aan de andere kant van de wereld is prachtig en dunbevolkt. Zoek je rust en ruimte en een bestemming waar niet veel van je vrienden zijn geweest dan is Nieuw Zeeland echt iets voor jou. Je kunt dan ook meteen de locaties uit filmserie Lord of the Rings bezoeken. Kamperen mag in dit land op heel veel plaatsen.

6 Sahale Glacier Camp, Washington, Verenigde Staten

kamperen in de natuur

Net als bij New York hierboven verwijst Washington niet naar de stad maar naar de staat. Aan dit deel van de Amerikaanse Westkust is de natuur nog echt ongerept en woest. Het berglandschap is hier adembenemend en je mag op heel veel plaatse gewoon je tent opzetten. Dit is voor de echte avonturiers.

7  Mývatn, IJsland

kamperen in de natuur

Foto’s zeggen meer dan woorden. Als je je tent bij bijvoorbeeld Mývatn, een meer in het noorden van IJsland opzet, dan bestaat de kans dat je vanuit je slaapzak het geweldige Noorderlicht (Aurora Borealis) kunt bewonderen. Het spreekt voor zich dat je op deze plek wel zorgt voor echt warme spullen.

8 Glacier National Park, Montana, Verenigde Staten

kamperen in de natuur

Dit National Park ligt op de grens van de VS en Canada. Alles wat je zoekt in de natuur is hier te vinden: flora, fauna, prachtige bergen, gletsjers en kleine meertjes zoals die op de foto hierboven.

9 Ladakh, India

kamperen in de natuur

Ben je op zoek naar echt hoge bergen, dan moet je naar het noorden van India. Ladakh ligt tussen Pakistan, Tibet en de Chinese provincie Xinjiang. De bergpassen zijn net als de bergen heel hoog, maar wie hier rondtrekt zal beloond worden met bezoeken aan afgelegen kloosters en bergdorpjes en de natuur op zijn allermooist.