10 tips voor Netflix

het aanbod van netflix

Het is je vast niet ontgaan dat Netflix sinds deze week in Nederland te krijgen is. Via Netflix kun je voor 8 euro per maand tv-series en films kijken op je tv, computer, tablet of smartphone. Momenteel is de eerste maand ook nog eens gratis en vrijblijvend, dus niets staat je in de weg om Netflix uit te gaan proberen. Om je een beetje wegwijs te maken in het enorme aanbod hebben we een aantal tips op een rij gezet.

de nieuwste serie van Ricky Gervais

Derek

Derek is de nieuwste serie van de Britse komiek Ricky Gervais. Dit keer speelt hij Derek, een schlemielige verzorger in een bejaardentehuis. Net als in The Office is er een cameraploeg die de dagelijks gang van zaken vastlegt. Verwacht veel rare types, pijnlijke situaties en af en toe een vertederend moment.

in de gevangenis

Orange Is the New Black

Piper Chapman moet hij luxe leventje in New York plotseling verruilen voor een plekje in een vrouwengevangenis. Daar sluit ze bijzondere vriendschappen. Orange Is the New Black is een bijzondere combinatie van drama en humor. Met Jason Biggs van American Pie als verloofde van Piper.

let op de trui

The Killing

The Killing ging in 2007 als Forbrydelsen in première op de Deense televisie. Inmiddels is de serie rondom inspecteur Sarah Lund razend populair. Op Netflix kun je zowel de originele serie als de Amerikaanse remake bekijken. Puristen gaan voor het origineel, maar de nieuwe versie is zeker ook niet slecht.

Fire Walk With Me

Twin Peaks

Misschien wel de beste televisieserie ooit. In ieder geval wel de meest intrigerende. Gemaakt door David Lynch en boordevol met de vreemdste personages die je ooit op televisie hebt gezien. De serie draait om de moord op Laura Palmer, als deze op een gegeven moment is opgelost, ontspoort de serie een beetje, maar vooral het eerste deel is heel spannend. Vooral omdat je geen flauw benul hebt waar het verhaal naartoe gaat.

op zijn troon

House of Cards

House of Cards is een van de series die speciaal voor Netflix is gemaakt met Kevin Spacey als een overambtitieuze politicus die bereid is heel veel te gaan om te top te bereiken. De serie is overigens gebaseerd op een Britse tv-serie die ook in Netflix te vinden is.

vecht tegen zijn demonen

Luther

De beste BBC-serie van dit moment is ook op Netflix te zien. Luther gaat over een politierechercheur die tijdens de jacht op een seriemoordenaar opeens de grenzen tussen werk en privé ziet verdwijnen. Duister en razendspannend.

wie kun je vertrouwen?

Homeland

Gebaseerd op de Israelische tv-serie Hatufim. Homeland is een spannend, actueel drama over de strijd tegen terrorisme. Als de marinier Nicholas Brody na acht jaar gevangenschap terugkeert naar zijn eigen land verdenkt de CIA hem van banden met Al Qaida. Van het normaal oppakken van zijn oude leven is dus totaal geen sprake.in een container

Arrested Developement

Ook Arrested Developement is (deels) speciaal voor Netflix gemaakt. De comedy-serie ontving zowel een Emmy als een Golden Globe en kan dus met recht een van de beste series van de laatste tijd worden genoemd. Het gaat over de familie Bluth die onder druk komt te staan als de vader vanwege fraude in de gevangenis komt.

drive or die?

Hemlock Grove

Deze serie is niet voor tere zieltjes. In iedere bewoner van het stadje Hemlock Grove lijkt namelijk wel iets duisters te schuilen. Dat komt allemaal boven water als er een lijk van een meisje wordt gevonden. Met een belangrijke rol voor Famke Janssen.

camp

Big Bad Beetleborgs

Netflix is ook zeer geschikt om tv-series uit je jeugd opnieuw te bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het campy Big Bad Beetleborgs?

Edit: deze lijst is na een paar maanden wat verouderd. Er zijn inmiddels een aantal goede series er bij gekomen, waarvan Fargo en From Dusk Till Dawn met stip de beste zijn.

Volg Mixed Grill op social media